Interview med Charlotte Fischer – forfatterskab, Sjælevandrer mm.

Glædelig sommer!! ♥

– og hjerteligt velkommen tilbage. Igen.
Hvor f… har jeg været? Godt spørgsmål, det ved jeg næsten heller ikke selv efterhånden.  Men nu er jeg tilbage med, formentlig, et af de FEDESTE indlæg i P&P’s historie: jeg har snakket med ingen ringere end Charlotte Fischer om hendes forfatterskab og jeg har længe glædet mig til at dele det med jer.

Hvis I ikke har hørt om Sjælevandrer: Diali og den nyudkomne sequel Sjælevandrer: Ourea kan I her få en kort opsummering: Fischer har taget den danske ya-scene med storm med sin fantasy/dystopian debutserie Sjælevandrer.
forlagets hjemmside lyder den første bogs opsummering:

Roneoak er navnet på det samfund, Cawi og Dahlia kender, og lever i. Roneoak ligger ved kysten. Det sidste sted for mennesket.
I Roneoak forsøger Cawi og Dahlia at opretholde en tilværelse. Der er mangel på alt. Og fremtiden er usikker.
Cawi fornemmer, at en altødelæggende trussel mod Roneoak er nært forestående. Cawi er overbevist om, at der findes mennesker på den anden side af bjergene. Derfor begiver Cawi og Dahlia sig ud på en rejse, som ændrer deres liv for altid.

Jeg har tidligere anmeldt den første bog (tjek det lige ud ;-)) og var bestemt fan. Desuden var jeg meget nysgerrig på hendes skriveprocess og hvordan historien udfoldede sig for hende. Her er hvad hun svarede:


  • Hvordan opstod idéen til Sjælevandrer serien?

Jeg skrev Sjælevandrer- Diali i sommeren 2015. Første udkast var færdigt efter tre måneder. Det startede med at jeg drømte en scene fra bogen. Da jeg vågnede stod alting klart, selv ned til mindste detalje. Siden da tog karaktererne lynhurtigt form. Det var som om nogen havde åbnet en dør i mit hoved. Jeg kunne tydeligt se deres omgivelser og den verden de levede i. Jeg havde historien liggende længe, uden at bestemme mig for hvad der skulle ske med den.

  • Lavede du meget forarbejde før du begyndte eller kom det til dig mens du skrev?

Jeg lavede intet forarbejde, før jeg gik i gang med at skrive. Sjælevandrer blev skrevet fuldstændig frit fra hjertet. Undervejs opstod der spørgsmål, som jeg måtte lave lidt research på; feks hvordan man overlever et overfald fra en sortbjørn eller scenen hvor Cawi svømmer i det iskolde vand fra tsunamien, der måtte jeg undersøge, hvor lang tid et menneske kan overleve i iskoldt havvand og hvad symptomerne på ekstrem nedkøling er.

  • Roneoak er jo på mange måder påvirket af voldsomt vejr, og du får det til at fremstå meget virkeligt. Har du altid været interesseret i naturen og dens kræfter eller var det først da du fik idéen til plottet?

Jeg har i mange år været en del af et forskningsteam som forskede i klima, vildtliv, zoologi og botanik. At omgive mig med passionerede mennesker, har præget min interesse. Derudover tror jeg, at jeg er født med en dyb fascination for rå, vilde landskaber og en stor respekt for naturens kræfter.

  • Hvordan holder du motivationen til at skrive oppe, når du mangler inspiration?

Sparring med andre forfattere kan motivere og nye ideer dukker op. Jeg har været så heldig, at jeg aldrig har manglet inspiration. Når man er så visuel og tæt på sine personer, som jeg er med Sjælevandrers karakterer, så kommer inspirationen helt af sig selv. Jeg føler aldrig et behov for at sætte mig ned og ”finde på”.   

  • Har du nogle tips til andre der drømmer om at skrive en bog?

Skriv imens scenerne eller dialogerne er ”levende” i dit hoved. Kassér intet. Alt du skriver giver mening på et tidspunkt.


Noget af dét jeg bed allermest mærke i, var at Charlottes første udkast til Diali var skrevet på tre måneder. Tre måneder! Det beviser bare, at har man en historie som man tror på og viljestyrken til at føre den ud i livet, kan det i høj grad lade sig gøre.

Jeg ved ikke jer, men jeg er i hvert fald blevet inspireret til at springe til tasterne igen 😀

 

Bog 1 og 2 i Sjælevandrer-serien er udgivet af forlaget Facet og kan findes her. Begge bøger er jeg venligt blevet sendt til anmeldelse af forlaget.

 

Er du interreseret i mere dystopian fantasy, har Facet en bred vifte af netop denne type bøger. Heriblandt Skæbnebrevet, som kan findes her.

ODcwOTcwLWJhc2lzOjUzODk0NDAy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s