SPOT PÅ: Forlaget Brændpunkt

                                   

Velkommen tilbage!

Pyha, det føles som årtier siden jeg har skrevet noget herinde. Jeg har savnet det. Livet kom lige i vejen (hvis du er interesseret, har jeg postet en video på min kanal om det her), men nu er jeg endelig klar til igen at gøre det, jeg elsker – læse og anmelde bøger.

Jeg har gået og tænkt over en masse spændende tiltag, som jeg vil implementere på bloggen; én af dem er serien SPOT PÅ, hvor jeg vil dedikere et helt indlæg til et enkelt emne. Det kan være en genre, en tendens i litteraturen, en forfatter eller i det her tilfælde: et forlag.
Da jeg først kom på idéen, var min første indskydelse at skrive om Brændpunkt. Det er et hurtigt voksende forlag med alsidige bøger, der alle sammen har dét til fælles, at de har noget på hjerte. Desuden står der, måske vigtigst af alt, et meget passioneret team bag.

De har efterhånden en bred række udgivelser til mange forskellige typer læsere. Så hvis du er i tvivl om hvad du skal læse eller ikke helt ved hvor du skal starte, har jeg samlet en oversigt over et par af mine yndlingsbøger fra forlaget.
Det er dog kun et lille udpluk af, hvad de ligger inde med, så husk at følge med på www.brændpunkt.dk ellers deres facebookside.

Dette indlæg er ikke sponsoreret, men de nævnte bøger er alle blevet gavmildt tilsendt af forlaget. Mine udtalelser og holdninger er selvfølgelig mine egne.

Hvad du skal læse når…


… du savner sol og sommer:

Hati Hati af JG Gylling
9788793383517.jpg

 

 

 

 

To veninder. Et sabbatår. En rejse. Det lyder umiddelbart ikke totalt usandsynligt, men de situationer og begivenheder som Maja og Lise Lotte ender med at stå i hen ad vejen er langt fra kedelige, og bliver desuden beskrevet så knivskarpt at man har svært ved at lægge den fra sig. Jeg slugte hele bogen på et par timer og fortryder ikke et sekund af det 😉 Hvis du leder efter et åndehul fra det danske land eller måske mangler en bog at tage med dig på ferie, er Hati Hati et godt bud.

Rejse til aristos af Per Betzonich-Wilken
RejsetilAristos_skitser5_kun_forside.jpg

 

Denne bog bliver beskrevet som en moderne dannelsesroman, hvilket jeg synes rammer lige plet. Vi følger Victor der gennem fortællingen bevæger sig rundt på forskellige kontinenter og tager del i filosofiske milepæle, såvel som den simple glæde ved forelskelse. Rejse til Aristos er til tider lærerig, til tider sjov og ikke mindst tankevækkende. Jeg er rigtig glad for, at jeg fik mulighed for at læse den.


… du vil udvide din horisont:

Vi vågner i Sibirien af Martin Paludan

9788793383401.jpg
Ordene apokalyptisk og Aarhus bliver ikke ofte sat i sammenhæng med hinanden, men hér er det altså en realitet. Vores mest frygtede forudsigelser om Danmarks fremtid er ved at blive til virkelighed og vinteren vil vende op og ned på alting. Samtidig er det en fortælling om en mands tanker og følelser – en kvinde (du) som han hele tiden henvender sig til i sine tanker, en sårbar fortælling om hvad kærlighed kan være og hvad man skal stille op, når den ikke er der mere. Jeg er positivt overrasket over Vi vågner i Sibirien og synes at den er stærkt undervurderet. Så helt klart en læsning værd!

Dødsvalsen af Mie Hald
forside-Dødsvalsen.jpg

 

 

 

Dødsvalsen påvirkede mig meget. Anna kæmper sig igennem første år af gymnasiet med nød og næppe. Hun har ikke specielt mange venner, og når hun ikke går i skole er hun enten igang med at udleve sin drøm om at blive professionel danser eller på hospitalet, hvor hun besøger sin hjerneskadede storebror. Hendes liv er hårdt, men hun klamrer sig til den indædte styrke hun besidder og kommer igennem dagene. Indtil Kristanta dukker op. Mie Hald skriver rigtig godt (jeg ville ikke have gættet på, at dette var hendes debutroman), og på trods af at ungdomsromanen beskæftiger sig med tunge temaer, drukner den ikke i dem og formår at fastholde en kontinuerlig spænding, som jeg sjældent støder på.


… du trænger til noget poesi:

Nulpunkt af Stina Hyllested Mikkelsen

Nulpunkt.jpg
Jeg har efterhånden nørdet gennem en del digtsamlinger og har også selv begivet mig ud i genren, og jeg må sige at jeg er meget imponeret over hvad Stina har formået at nå omkring med denne, forholdsvis korte, bog. Hendes smukke formuleringer og altomfattende beskrivelser går direkte i hjertekulen – især fordi at følelserne er så relaterbare. Det frustrerer mig dybt at Nulpunkt ikke har fået mere opmærksomhed på litteratur-scenen, da den for alvor giver ungdommen en stemme. Hvis du gerne vil udforske poesien, kan jeg varmt anbefale denne samling.

Angstens Besættelse af Thomas Alexander Jensen

angstensbesættesle_forside

Som det fremgår af titlen, fokuserer disse digte frem for alt på angst. Og netop angst er en utrolig svær størrelse at kommunikere, men det formår Thomas at gøre på en realistisk og ligefrem måde så man hele tiden vil have mere. Følelserne er udenpå tøjet og jeg fik virkelig et indblik i hvad angsten gør ved netop détte menneske, samtidig med at enkelte sætninger og strofer resonerede med og stadig gør. Alt i alt en rigtig god debut.


Jeg elsker at sidde i solen og fordybe mig i en bog – og nu er det faktisk blevet en realitet med sommervejret, som er ankommet tidligt..(!!!)

Forhåbentlig har I nu fået smag på, hvad Brændpunkt kan byde på og hvor mange små forfatter-stjerneskud der er værd at tjekke ud.

Jeg har i hvert fald nydt at læse dem alle 😉

Masser af sommerkram herfra!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s