“Agathe” af Anne Cathrine Bomann

Titel: Agathe
Forfatter: Anne Cathrine Bomann
Forlag: Forlaget Brændpunkt
Vurdering: ✮✮✮✮✮✮

Long time, no see! Faktisk er det en hel måned siden jeg sidst har kravlet til tasterne og skrevet en boganmeldelse. December har været overraskende stresset, hvilket har forhindret mig i at være så aktiv her og på Instagram, som jeg egentlig har ønsket at være. Men nu er vi jo ovre julen og snart på den anden side af 2017, og jeg glæder mig til at åbne armene for et nyt år med masser af bøger, anmeldelser og bloggerkærlighed.

I dag handler det om romanen “Agathe” af Anne Cathrine Bomann, som i mine øjne er et lille stjerneskud. Den er udgivet på Forlaget Brændpunkt – et forlag som jeg for nylig har stiftet bekendtskab til. De har været så venlige at sende mig to kæmpe bogpakker fyldt med deres udgivelser, så I kan se frem til at høre en hel del mere fra Brændpunkt. Personligt håber jeg virkelig for dem at jeg kan bidrage lidt til at de får udvidet deres læserskare, for de er simpelthen spækket med spændende og tankevækkende bøger. “Agathe” er blot én af dem.

9788793383210

Besøg Brændpunkts hjemmeside her

“Agathe” handler om en lettere livstræt psykiater, der tæller dagene til sin pension. Hans liv er præget af rutine og de simple glæder, men han udstråler også en vis form for ensomhed som lige så stille bliver omdrejningspunkt for bogen og hans relationer til andre mennesker.

Han prøver indædt at kæmpe sig igennem sine sidste samtaler og er bestemt ikke indstillet på at modtage nye patienter i sin praksis, men da en ung, tysk kvinde pludselig dukker op på hans dørtrin og nægter at gå, er han tvunget til at forholde sig til både hendes og sine egne følelser, som før syntes dybt begravede i hverdagens kedsommelighed.

“Agathe” er en lille bog pakket med handling, karakterudvikling og følelse. Den er letlæselig, men alligevel formåede den at røre noget dybt indeni mig med sine finurlige karakterer og smukke sætninger.

Book me up, Scotty kaldte romanen for “En fremtidig klassiker”, og jeg kunne ikke være mere enig.

Anne Cathrine Bomann skriver med en sikkerhed som man sjældent ser, og så er det endda hendes debutroman! Hun har fanget min interesse, og jeg kan kun håbe at “Agathe” ikke bliver hendes sidste udgivelse.

 

IMG_4686

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Brændpunkt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s